Specialistische Zorg

Specialistische Zorg

Bij Care for Women Schoonhoven staat vrouwengezondheid centraal.

Op deze site vind je allerlei informatie over hormonale klachten. Mijn motto is: 

“Laat je niet leiden door je klachten maar pak ze aan!” 

Is dat niet de reden waarom jij op zoek bent gegaan naar informatie? Kijk hieronder bij de onderwerpen naar wat ik voor jou kan betekenen.


Type consulten

Bij de Care for Women specialiste kun je voor verschillende consulten terecht:

Menopauze consult

Net als de menstruatie is de overgang een natuurlijk proces.

Opvliegers, nachtzweten, pijnlijke en stijve spieren en gewrichten, stemmingswisselingen. Die zijn zomaar een aantal klachten die in de overgang kunnen voorkomen.

Je loopt vaak al lange tijd met deze klachten en je vraagt je onder andere af of je in de overgang bent. Rond je 40e kunnen de hormoonspiegels in je lichaam merkbaar veranderen. Als je weet dat het gemiddeld 8 tot 12 jaar duurt is het fijn als hulp in de buurt is

Consulten

Tijdens de consulten in het overgangsspreekuur  zal er gekeken worden naar jou klachten in relatie tot je hormoonstelsel en hormoonschommelingen. Hierbij zal er ook gekeken worden naar je levensfase, leefstijl en het is mogelijk om een aantal kleine gezondheidsonderzoeken te doen. Samen met jou zal ik een persoonlijk plan opstellen waar jij je prettig bij voelt.

Het consult duurt 1 uur, zodat er alle tijd genomen kan worden om te luisteren naar je vraag. Persoonlijk, betrokken en deskundig. Al vele  vrouwen zijn je voor gegaan, vaak met de opmerking: “Had ik het maar eerder geweten…” Mijn devies: “laat je niet leiden door je klachten maar pak ze aan”!. Er is ook voor jou echt een antwoord op je vraag of een oplossing voor je klacht!

Menstruatie en/of PMS consult

PMS staat voor Pre-Menstrueel Syndroom en wordt gebruikt voor een hele groep klachten die vrouwen kunnen ervaren voorafgaand aan hun menstruatie. Meestal verdwijnen ze één of enkele dagen nadat de menstruatie is begonnen. Na een klachtenvrije periode van één of twee weken keren ze dan weer terug.

Hoeveel vrouwen er last van hebben is onduidelijk. De klachten beginnen vaak na het 30ste levensjaar en verdwijnen na de overgang als de menstruaties zijn gestopt. Sommige vrouwen hebben enkele dagen met klachten, andere vrouwen zijn de pineut en zijn slechts enkele dagen per maand klachtenvrij.

Er zijn wel honderd PMS-klachten bekend. Ze kunnen zowel fysiek als emotioneel zijn. Fysiek zijn de meest voorkomende klachten pijnlijke borsten, opgeblazen gevoel, vocht vasthouden, slaapproblemen, hoofdpijn, spier- en gewrichtspijnen. Onder emotioneel vallen zaken als eetbuien, sterke behoefte aan zoetigheid, emotioneel zijn, prikkelbaarheid, vermoeidheid, wisselende stemmingen, depressieve klachten en zelfs agressief zijn. Herkenbaar? 

Vermoed je dat je PMS hebt? Blijf er dan niet mee zitten! Maak eens een afspraak bij de Care for Women specialiste. In de webagenda kun je direct een afspraak maken waarbij je geen doorverwijzing van je huisarts nodig hebt.

Tijdens het consult van een uur, breng ik je klachten in kaart en kijk ik samen met jou of het PMS is.
Je krijgt uitleg over welke invloed je zelf hebt op je klachten en uitleg over de vele verschillende soorten anticonceptiemiddelen en supplementen waarmee je klachten kan aanpakken.

Zwanger worden consult

Wil je zwanger worden of lukt het nog niet. Of loop je rond met allerlei vragen omtrent een zwangerschap? Tijdens het zwanger worden consult, brengt ik jouw persoonlijke situatie in kaart, en kijk ik naar familie-achtergrond. Indien nodig bekijk ik je menstruatiekalender en temperatuurcurve en beoordeel ook in hoeverre je partner hier invloed op heeft. Je krijgt informatie en advies over gezond zwanger worden en gezond zwanger zijn.

Na dit consult ben je goed geïnformeerd en kijk je met vertrouwen uit naar je zwangerschap!

Anticonceptieconsult

Anticonceptie is een verzamelnaam voor alle methoden en middelen die als doel hebben om een zwangerschap te voorkomen. De middelen die gebruikt worden als anticonceptie worden ook wel voorbehoedsmiddelen genoemd.

In de afgelopen jaren zijn de keuzemogelijkheden toegenomen. Het meest bekende voorbehoedsmiddel is de anticonceptiepil. Daarnaast kan je denken aan een spiraaltje, een implantaat, een pleister, een ring etc. Tussen de verschillende vormen van anticonceptie zijn ook grote verschillen ten aanzien van de soorten en hoeveelheid hormonen. Ook de innamenschema’s zijn erg verschillend van dagelijks tot eens in de paar jaar. Het is dus belangrijk dat je je hierover goed laat voorlichten. Je keuze is vaak voor jaren bepaald.

Maak daarom eens een afspraak met de Care for Women specialiste. Ik geef speciale voorlichtingsconsulten over de verschillende vormen van anticonceptie. Samen met jou kijk ik welk middel het beste bij jou past, het minste bijwerkingen geeft en voor jou het meest praktisch is.

Preventieve gezondheidscheck

Je hebt maar één lichaam en dus ben je er zuinig op, toch? Je denkt dat alles wel goed is, je voelt niets en hebt nooit ergens last van, maar soms bekruipt je toch zo’n gevoel van: ’wat als ik nou toch?’

Je regelmatig even laten nakijken kan je helpen om gezond te blijven en, wat misschien nog wel veel belangrijker is, je een gerust gevoel geven. In het consult gericht op preventie besteed ik aandacht aan hart- en vaatziekte, borstkanker, longziekten, overgewicht, botontkalking en suikerziekte.

De uitslagen worden direct besproken samen met een persoonlijk advies.  Er is dan ook voldoende tijd voor je vragen zodat je weet wat je met de uitslagen kan doen.

Tijdens de één uur durende healthcheck, komt het volgende aan bod:

  • Bloedsuiker */**
  • Cholesterol – gesplitst */**
  •  Bloeddruk
  • BMI – Body Mass Index/ buikomvang
  •  Longfunctie
  • Vit D advies
  • Risicoanalyse op botontkalking
  • Risicoanalyse op borstkanker
  • Risicoanalyse op hart- en vaatziekten

* Deze meting wordt gedaan door een druppel bloed uit je vinger af te nemen.

 ** Voor het bepalen van het bloedsuiker en cholesterol is het belangrijk dat je nuchter bent.